Een kaartje op de post doen – doe jij het nog wel eens? De meeste mensen zijn massaal gestopt met het verzenden van postkaarten en dat vinden wij van de redactie eigenlijk best wel jammer. In dit artikel gaan we kijken wat de waarde is van het versturen van een postkaart en waarom mensen het nog steeds kunnen waarden om een postkaart op de deurmat te ontvangen.

Zo was het ‘vroegah’

‘Vroegah’, was alles anders. Toen verstuurde we bij iedere gelegenheid een postkaart naar iemand. Wanneer iemand jarig was, tijdens de vakantie of tijdens de geboorte. Het nadeel was eigenlijk dat je in een soort cyclus terecht kwam, waarin je je eigenlijk verplicht voelde om een postkaart naar iemand te sturen. Puur om het feit omdat degene ook een kaart naar jou toe stuurde toen je jarig was.

De komst van het internet

Door de komst van het internet zijn mensen massaal geen postkaarten meer gaan versturen. Bij verjaardagen wordt er meestal een berichtje gedaan via sociale media en bij een geboorte van een kind wordt dit meestal ook bekend gemaakt via het internet. Het voordeel hiervan is dat de verplichting die men voelde om een kaart te versturen niet meer aanwezig is. Nu kun jij uitkiezen wie je gaat feliciteren en wie niet – zonder da je hierbij een verplichting voelt.

l

Het nadeel hiervan is dat mensen niet meer spontaan een kaartje versturen. Het ontvangen van een felicitatie via het internet is toch anders dan middels een kaartje. Met een kaartje onderscheid je je van de rest en bovendien voelt het voor de ontvanger meer persoonlijk aan. Daarom willen wij iedereen aansporen om af en toe spontaan een kaartje naar iemand te sturen – zomaar, omdat je gek op deze persoon bent. Dus, in het kort: waarom spontaan een postkaart versturen?

  • Laat de ander speciaal voelen
  • Geven word je zelf ook gelukkig van
  • Het is een kleine moeite

Het ontvangen van een spontane postkaart wordt door iedereen gewaardeerd. Doordat er geen gelegenheid aan vooraf is gegaan, voelt het alsof iemand gek op jou is en om jou geeft – de verzender laat je speciaal voelen. Dus waarom niet wat vaker spontaan een postkaart versturen? Er zijn verschillende websites op het internet die het verzenden van een postkaart een stuk eenvoudiger maken. Meer weten? Breng een bezoek aan mrkortingscode.nl/greetz om een kortingscode voor het versturen van een postkaart te regelen.