Het internet in Europa is van goede kwaliteit en dat brengt heel veel kansen met zich mee. Wanneer je verder op kijkt in Azië, Afrika en Zuid-Amerika merk je dat het internet toch al gauw een stukje minder snel is. In dit artikel gaan we het hebben over het belang van een goede internet snelheid. We gaan de voordelen bespreken en waarom het kansen voor jou als individu en bedrijf oplevert.

Abraham Lincoln
Abraham Lincoln

De internet snelheid in Europa

De internet snelheid is in de meeste gedeeltes van Europa goed te noemen. Met name de landen Engeland, België, Nederland, Duitsland en Scandinavië beschikken over supersnel internet. Eigenlijk ben je op deze plekken overal verzekerd van goed internet. Je merkt ook dat je in deze landen op meerdere plekken gratis draadloos internet aangeboden krijgt, zoals op het station, in de trein en in de stad.

Hierbij een grappige en toepasselijke afbeelding die ik op het internet vond. De quote ‘don’t believe everything you read on the internet just because there’s a picture with a quote next to it’ van Abraham Lincoln.

Het voordeel van snel internet

Het grote voordeel van snel internet is dat internet je minder gauw in de steek laat. Je merkt dat wanneer het internet een stukje trager is dat je minder snel kunt werken. Je moet wachten tot een website geladen is en aan het einde van de rit kost dit veel tijd. Dat is zonde van je tijd, want uiteindelijk had je je tijd natuurlijk beter kunnen besteden.

Het grote voordeel voor..

Goed en snel internet levert voordelen op voor de individu en bedrijven. Een goed werkende internet verbinding maakt het mogelijk om snel te communiceren, waardoor de comfort van mensen wordt verhoogt. Ook is het mogelijk om te downloaden en producten via het internet te bestellen. Dit allemaal verhoogt de mogelijkheden voor de individu, die een persoonlijke blog kan opstarten of bijvoorbeeld kan starten met een eigen videokanaal. De individu heeft het dus meer in eigen hand.

Ook bedrijven doen er hun voordeel mee. Doordat individuen internet zonder problemen kunnen gebruiken, kunnen ze sneller handelen en zijn ze eerder geneigd bestellingen bij bedrijven te plaatsen en bepaalde applicaties via hun telefoon te downloaden. Het internet wordt maximaal gebruikt en hierdoor hebben bedrijven meer kansen en kunnen ze de klant nog beter bedienen.

Zo sprak ik onlangs met de directeur van bezoekers inkopen, die online bedrijven helpt hoger te komen in Google en op die manier meer bezoekers te krijgen. Zonder het internet had dit bedrijf geen enkele bestaansreden gehad.