onlineSteeds meer mensen winkelen online, sterker nog de cijfers geven aan dat 11,7 miljoen Nederlanders in de eerste helft van 2014 een online aankoop hebben gedaan. Dit kan iets simpels zijn als het kopen van een paar schoenen maar ook het afsluiten van een verzekering of andere dienst. In totaal is er een bedrag van € 6,58 miljard uitgegeven aan aankopen die online gedaan zijn.

Het gemak van online winkelen

We zijn steeds vaker druk, hebben geen tijd (of zin) om naar de winkel te gaan en besluiten dan om online te gaan kijken of we kunnen slagen. In veel gevallen hebben de winkels ook nog een uitstekende retour service mocht een product net niet zijn wat je had bedacht, of gewoon niet passen. Op die manier zijn er vrijwel geen risico’s meer aan online aankopen doen. Een ander groot voordeel is dat je online prijzen gemakkelijker kunt vergelijken. Je kunt het zelfs zo doen dat je in de winkel gaat kijken naar een product van je keuze, aangeeft dat je nog even verder wilt kijken. Thuis internet opent en op zoek gaat naar de aanbieder met de meest voordelige prijs, dit kan soms heel veel geld schelen. Nog nooit geprobeerd? Zonde van je geld! Het kan echt ontzettend veel geld opleveren door online producten te gaan vergelijken dit kunnen schoenen of merkkledingstukken zijn maar ook grote aankopen als een nieuwe computer of televisie. Daarnaast kan je online ontzettend veel sites vinden waar dingen vergeleken worden denk hierbij aan verzekeringen maar ook aan internet abonnementen.

Het internet is een ‘nieuw’ medium

Steeds meer winkelketens hebben ook een online shop, zodat je de producten zowel in de winkel als online kunt verkrijgen. Steeds meer winkels springen in op de online markt en bieden zaken aan die je of alleen in de winkel kunt krijgen of juist alleen online. Op die manier trekken ze mensen zowel naar de winkels als naar de website. Als je als grote winkelketen geen website hebt met een winkel gedeelte snijd je jezelf in de vingers. Ook supermarkten gaan mee in de online kopen trend, steeds meer supermarkten bieden de mogelijkheid aan om je boodschappen online te bestellen waarna ze thuis afgeleverd worden op een moment naar keuze. Het is een simpele wereld geworden, zoek het product naar keuze, vergelijk de prijzen en doe je aankoop bij de voordeligste optie.